Koffer en Blik mediaproducties

Koffer en Blik mediaproducties

Koffer en Blik mediaproducties

Koffer en Blik mediaproducties

Koffer en Blik mediaproducties


Koffer en Blik mediaproducties produceert documentaires in opdracht van sociaal-maatschappelijk gedreven organisaties, zoals hogescholen, universiteiten, NGO's of gemeenten.

Wij maken met documentaires complexe sociale vraagstukken op een empathische manier zichtbaar, met aandacht voor verschillende perspectieven. Een documentaire is een krachtig middel om inzicht te geven in leefwerelden die anders vaak verborgen blijven of niet zichtbaar worden in relatie tot elkaar. Daarmee kan een documentaire belangrijke gesprekken aanzwengelen, onderwerpen uit de taboesfeer halen en beweging brengen in (praktijk)-situaties die vragen om nieuwe perspectieven of nieuwe samenwerkingsvormen. Lees meer over ons of bekijk hieronder het portfolio.


Taal in de stad | 2023-2024


Voor Hogeschool Windesheim in Almere werken we aan een documentaire over taalvaardigheid van kinderen in Almere.

Waarom is taalvaardigheid zo belangrijk? Hoe kunnen onderwijsprofessionals en ouders een rijkere taalomgeving creëren voor kinderen en daarmee de kansengelijkheid vergroten?

We zijn momenteel op verschillende locaties aan het draaien. De oplevering is naar verwachting in september 2024, gedurende 'de Taalweek'.
Zwerfafval in Venserpolder | 2021

In opdracht van Gemeente Amsterdam werkten we aan een buurtportret over zwerfafval in Venserpolder. Waar komt het afval vandaan? En wat zijn mogelijke oplosssingen en welke organisaties en buurtbewoners spelen hierin een sleutelrol?


Levenslast en ons ongemak | 2018

Het Centrum voor Expertise en Consultatie wordt steeds vaker geconfronteerd met aanmeldingen van mensen met een vorm van autisme en een doodswens. In deze documentaire zien we met welke dilemma's de zorgcoördinatoren te maken krijgen.


Smart City: op zoek naar de slimme burger | 2015

In deze documentaire zien we de ambitie van een aantal partijen in Amsterdam om een Smart City te worden: een stad waarin slimme technologie ervoor moet zorgen dat deze duurzaam, veilig en comfortabel is en dat burgers invloed op hun omgeving kunnen uitoefenen. De documentaire laat de totstandkoming van deze droom zien, en gaat in op de dilemma’s die zij meebrengt.

Lees meer...